Architectura.be Podcast

Groen & Grijs, met Luc Vanhout (AIM) en Thomas Roelandts (Marge Architecten)

January 06, 2021 Palindroom Season 1 Episode 9
Architectura.be Podcast
Groen & Grijs, met Luc Vanhout (AIM) en Thomas Roelandts (Marge Architecten)
Show Notes

In de reeks Groen en Grijs brengt architectura.be Podcast een jonge beloftevolle architect samen met een minder jonge rot in het vak. In deze tweede aflevering zetten we jongeling Thomas Roelandts van Marge Architecten  tegenover ervaren rot Luc Vanhout van Architects in Motion

Marge Architecten werd als beloftevol bureau in 2020 bekroond tot Rookie of the Year tijdens de Belgian Building Awards. “Het op mensenmaat zetten, ook al is het een groot gebouw, dat vind ik heel belangrijk”, vertelt Thomas Roelandts in onze podcast. “Dat sluit sowieso ook sterk aan bij hoe wij op het bureau architectuur beschouwen: heel menselijke architectuur die soms een beetje subjectief is en niet altijd even goed kan uitgelegd worden.”

Luc Van Hout is samen met Bart Janssens zaakvoerder bij Architects in Motion. Als er iemand in België in de wieg gelegd was als architect, is het zonder twijfel Luc Vanhout. Als zoon van Carli Vanhout en kleinkind van Jozef Schellekens, twee architecten van de Turnhoutse school, werd Vanhout als het ware geboren tussen tekentafel en mortelmolen. “Het is aan de gevestigde bureaus om wat meer oogkleppen weg te doen en zich open te stellen voor die jonge ontwerpers. Er zou een soort wisselwerking moeten ontstaan”, klinkt het.

Wederom een mooie wisselwerking tussen jong en oud in deze Groen & Grijs-podcast, die tot stand kwam dankzij onze vier structurele podcast-partners: KUBUS, partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab,  Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs, Wienerberger, meer dan 200 jaar ervaring in baksteen, kleiklinkers en keramische dakpannen. En ten slotte All Colors of Communication, strategische communicatiepartner voor de bouwsector.

KUBUS
Partner in BIM voor ARCHICAD, Solibri & BimCollab

All Colors of Communication
Strategische communicatiepartner voor de bouwsector

Wienerberger
Meer dan 200 jaar ervaring in baksteen, kleiklinkers en keramische dakpannen

Assiver
Verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten